Kókuszolajjal az egészséges immunrendszerért

Ma már egyre többet hallunk a kókuszolaj jótékony hatásairól is. Most, ebben a cikkben leginkább az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatásairól szólunk.

Hogyan erősíti az immunrendszert a kókuszolaj?

Azt tudjuk, hogy az anyatej a csecsemő első életévében alapvető szerepet játszik abban, hogy e gyermeket megvédje a különböző fertőzésektől, betegségektől, kórokozóktól. Tehát az anyatej alapvető immunológiai védelmet nyújt a gyerek számára. Tudnunk kell, hogy ez nemcsak azért van, mert az alapvető tápanyagokat biztosítja, hanem mert egy igen különleges anyagot is tartalmaz még az anyatej. 3,6 %-ban egy úgynevezett laurinsav nevű anyag található meg benne, mely a kisbaba immunrendszerének kialakulását és megerősödését segíti elő.

Laurinsavat azonban nemcsak az anyatejben, hanem a kókuszolajban is nagy mennyiségben találunk. De mitől is olyan különleges ez az anyag. A laurinsav az egyik legerőteljesebb közepes láncú triglicerid, ami a kókuszolajban 43%-ban meg is található. Az emberi szervezetben a laurinsav monolauránná alakul át, egy olyan monogliceriddé, melynek legjellemzőbb tulajdonsága, hogy megöli a vírusokat, baktériumokat és protozoákat. E kórokozók felelősek a herpesz, az influenza, a patogenetikus baktériumok kialakulásáért, tehát megéri őket elpuszítani. Az egyes tanulmányok a szabad laurinsav antimikrobiális hatásáról is beszámoltak.

Ahelyett, hogy az ember által előállított gyógyszerekben bíznának, sokan fordulnak a természetes módszerekhez, hogy felturbózzák testük immunrendszerét, és ellenállóbbakká váljanak a veszélyes vírusokkal és mikroorganizmusokkal szemben. A kókuszolaj pedig a természet egyik legjobb „harcos” a kórokozók elleni természetes küzdelemben. A kókuszolaj közepes láncú zsírsavjainak csodálatos gombaölő hatásairól már a 60-as évek óta beszélnek a kutatók.Az általuk inaktivált mikroorganizmusok közé tartoznak a baktériumok, élesztő-, és egyéb gombák, valamint burkolt vírusok. Ha tehát erős immunrendszert szeretnénk, akkor fogyasszunk kókuszolajat - főzzünk, süssünk vele!

BioCo C + D duo RetardC-vitamin 1000 mg D3-vitamin 2000 NE

AkcióBioCo C + D duo Retard C-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

A BioCo C+D duo nagy mennyiségben tartalmaz C- és D-vitaminokat, melyek hozzájárulhatnak immunrendszerünk normál működéséhez.

2990 Ft
Megnézem

Huminiqum huminsav alapúkapszula 120 db

Huminiqum huminsav alapú kapszula 120 db

Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag vega kapszula. Antioxidáns hatású, növeli az enzimaktivitást, optimalizálja az ásványi anyag-felvételt és megköti a káros anyagokat.

Ár: 5590 Ft
Megnézem
Újdonság

Vegnum Multi-D 30db

-7% Vegnum Multi-D 30db

29 zöldség-, gyümölcs- és egyéb növényi kivonattal, 18 vitaminnal és ásványi anyaggal, 2000 NE növényi eredetű D-vitaminnal.

Ár: 4190 Ft
4490 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!