Immunerősítő rendelése

Kókuszolajjal az egészséges immunrendszerért

Ma már egyre többet hallunk a kókuszolaj jótékony hatásairól is. Most, ebben a cikkben leginkább az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatásairól szólunk.

Hogyan erősíti az immunrendszert a kókuszolaj?

Azt tudjuk, hogy az anyatej a csecsemő első életévében alapvető szerepet játszik abban, hogy e gyermeket megvédje a különböző fertőzésektől, betegségektől, kórokozóktól. Tehát az anyatej alapvető immunológiai védelmet nyújt a gyerek számára. Tudnunk kell, hogy ez nemcsak azért van, mert az alapvető tápanyagokat biztosítja, hanem mert egy igen különleges anyagot is tartalmaz még az anyatej. 3,6 %-ban egy úgynevezett laurinsav nevű anyag található meg benne, mely a kisbaba immunrendszerének kialakulását és megerősödését segíti elő.

Laurinsavat azonban nemcsak az anyatejben, hanem a kókuszolajban is nagy mennyiségben találunk. De mitől is olyan különleges ez az anyag. A laurinsav az egyik legerőteljesebb közepes láncú triglicerid, ami a kókuszolajban 43%-ban meg is található. Az emberi szervezetben a laurinsav monolauránná alakul át, egy olyan monogliceriddé, melynek legjellemzőbb tulajdonsága, hogy megöli a vírusokat, baktériumokat és protozoákat. E kórokozók felelősek a herpesz, az influenza, a patogenetikus baktériumok kialakulásáért, tehát megéri őket elpuszítani. Az egyes tanulmányok a szabad laurinsav antimikrobiális hatásáról is beszámoltak.

Ahelyett, hogy az ember által előállított gyógyszerekben bíznának, sokan fordulnak a természetes módszerekhez, hogy felturbózzák testük immunrendszerét, és ellenállóbbakká váljanak a veszélyes vírusokkal és mikroorganizmusokkal szemben. A kókuszolaj pedig a természet egyik legjobb „harcos” a kórokozók elleni természetes küzdelemben. A kókuszolaj közepes láncú zsírsavjainak csodálatos gombaölő hatásairól már a 60-as évek óta beszélnek a kutatók.Az általuk inaktivált mikroorganizmusok közé tartoznak a baktériumok, élesztő-, és egyéb gombák, valamint burkolt vírusok. Ha tehát erős immunrendszert szeretnénk, akkor fogyasszunk kókuszolajat - főzzünk, süssünk vele!

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!